Inilah Balasan Bagi Orang yang Berzina di Dunia dan Akhirat

Rasulullah saw memberitahu kalau berzina hendak dibalas oleh allah kala penzina masih hidup didunia. rasulullah saw bersabda: “dua (2) kejahatan hendak dibalas oleh allah kala di dunia : zina dan juga durhaka kepada bunda ayah. ” (hr thobaroni)

antara hukuman ataupun balasan yang hendak diterima oleh para penzina kala masih berposisi di dunia dan juga akhirat merupakan:

1. sabda rasulullah saw:
wahai kalangan muslimin! jauhilah perbuatan zina krn padanya terdapat 6 berbagai bahaya,

3 di dunia
dan juga 3 di akhirat.ada juga bahaya yang hendak menimpanya di dunia yakni:

lenyapnya sinar dari mukanya
memendek - kan umur
mengekalkan kemiskinan.ada juga bahaya yang hendak mengenai di akhirat nanti yakni:

kemurkaan allah ta’ala
hisab (perhitungan) yang buruk
siksaan di neraka. (hr baihaqi)2. sabda rasulullah saw:
berhati - hatilah kalian tentang zina. sebetulnya pada zina itu terdapat 6 (6) hukuman.

3 semasa di dunia
dan juga 3 lagi di akhirat.ada juga di dunia yakni:

rezekinya hendak menurun.
lenyap keberkahan hidup, dan
ruhnya hendak keluar dari tubuh dalam kondisi tertutup dari allah ta’ala. allah tidak hendak memandang kepada ruhnya.ada juga nasib yang hendak menimpanya di akhirat yakni:

allah hendak memandang kepadanya dengan pemikiran kemurkaan, yang menimbulkan wajahnya hendak jadi gelap.
ia hendak ditarik wajahnya dengan rantai ke neraka (api) yang amat besar.
rasanya amalannya hendak dicoba dengan cermat dan juga ketat.tidak hanya dari balasan dunia dan juga pula siksaan di akhirat, terdapat pula hukuman azab kala berposisi di dalam kubur untuk mereka yang berzina kala di dunia.

3. rasulullah saw bersabda:
benda siapa yang memenuhkan (memakai) matanya kepada yang haram, allah hendak memenuhkan matanya dengan bara api neraka jahanam. benda siapa yang berzina dengan perempuan yang haram menurutnya, allah hendak meletakkannya di dalam kubur dengan penuh kehausan, menangis, dan juga berkecil hati. mukanya hendak dihitamkan serupa hitam gelita. di tengkuknya hendak digantung dengan jalinan rantai dari neraka. ia hendak dipakaikan dengan pakaian dari api neraka pada badannya. allah tidak hendak berdialog dengannya pada hari kiamat. ia pula tidak hendak disucikan (dimuliakan) dan juga untuk mereka azab yang sangat pedih.

balasan - balasan dan hukuman lain kala berposisi di akhirat nanti yakni:

4. sabda rasulullah saw:
3 kalangan manusia allah tidak hendak berdialog kepada mereka pada hari kiamat, tidak hendak memandang kepada mereka, dan juga tidak hendak mensucikan mereka, lagi mereka hendak ditimpa siksaan yang pedih, ialah:

orang tua yang berzina
seseorang raja yang pendusta
orang miskin yang sombong. (hr muslim dan juga nasa’i)hadis ini mencerahkan kalau balasan yang hendak diterima oleh orang tua yang berzina pada hari kiamat nanti yakni allah tidak hendak berdialog dan juga memandang kepada mereka, lagi mereka tidak hendak disucikan (diampunkan dosa) dan juga hendak ditimpakan azab siksa yang pedih.

5. sabda rasulullah saw:
pakar neraka hendak menjerit akibat bau yang sangat busuk dari kemaluan orang yang berzina. antara balasan yang hendak diterima oleh para penzina di akhirat nanti yakni mereka hendak dilemparkan ke dalam neraka dan juga kemaluan mereka hendak keluarkan bau yang sangat sangat busuk sampai - sampai menimbulkan para penunggu neraka yang lain menjerit - jerit kemarahan dan juga terasa tertekan dengan bau yang kokoh dan juga busuk itu.. ! wa na’uzu bi allahi min zalik!

6. rasulullah saw bersabda:
penzina, pada hari kiamat, hendak tiba dalam kondisi kemaluan mereka bernyala dengan nyalaan api.

seluruh makhluk mengidentifikasi mereka krn bau kemaluan yang sangat busuk. muka - muka mereka hendak ditarik ke neraka.

apabila mereka merambah neraka, malaikat malik hendak memakaikan mereka dengan sejoli pakaian besi dari api neraka. sekiranya pakaian besi tersebut diletakkan di atas suatu gunung, nescaya dia hendak lebur jadi abu.

malaikat malik mengatakan: “wahai sekaligus malaikat, tancapkan mata - mata mereka dengan paku - paku besi sebagaimana mereka memandang kepada yang haram. ”

ikatkan tangan - tangan mereka dengan jalinan api neraka sebagaimana mereka melaksanakannya (memeluk) kepada masalah yang haram.

ikatkan kaki - kaki mereka dari jalinan api neraka sebagaimana mereka berjalan kepada tempat yang haram.

malaikat zabaniah mengatakan : “ya…ya…!

malaikat zabaniah memadu tangan - tangan dan kaki - kaki mereka, dan juga mata - mata mereka ditancapkan dengan paku neraka.

mereka seluruh menjerit dan juga mengatakan:

“wahai sekaligus malaikat zabaniah! kasihanilah kami …! ringankanlah kami dari azab siksa buat mendadak.

”malaikat zabaniah mengatakan: “bagaimana kami bakal mengasihi kalian sebaliknya allah yang maha pengasih begitu sangat memurkai kalian. ”

demikianlah nasib yang kurang baik untuk orang yang melaksanakan zina semasa didunia. rayuan demi rayuan tidak diindahkan. hukuman dan juga siksaan senantiasa diteruskan buat menghukum mereka.

( sumber: godeloku. com )