GEMPAR...!!! 7 Sebab Kenapa Hutan Bawah Tanah Ini Di Rahasiakan Dari Umat Islam,.. Ini Jawaban NASA...MENGEJUTKAN...

Di maghribi ada suatu hutan di dasar tanah tengah padang pasir. bayang kan di bawahnya yakni tanah yang memiliki hutan, pokok - pokok yang penuh dalam kegelapan di dasar padang pasir.

pada tahun 2012 satu temuan telah menemui terdapat nya jaringan dari sungai dan juga danau yang amat besar dan juga luas di dasar gurun pasir.

profesor michael petraglia dari university of oxford yang melaksanakan riset di padang pasir di semenanjung arab yang pada kesimpulannya menciptakan perihal ini, mengalami kalau nyatanya terdapat nya gurun pasir yang gersang namun menyembunyikan jaringan sungai yang luas di dasar nya dan juga pula hutan, perihal ini mengindikasikan bahawa wilayah ini sebelumnya sempat dipadati dengan bermacam kehidupan, keaktifan, organisme dan juga flora.

riset dan juga kajian ini telah di laku kan oleh pasukan observasi sejauh proses penumpukan lebih lanjut tentang wilayah ini, serupa yang di laporkan oleh halaman university of oxford yang menjudul kan riset dan juga kajian itu bagaikan ` scientists explore an ancient network of rivers and lakes in the arabian desert`
profesor petraglia ikut melaksanakan penggalian dasar gurun pasir itu buat mengenali pemicu keberadaan kehidupan di wilayah itu pada ribuan tahun silam dan sebab kenapa kehidupan tersebut dapat sirna kemudian berganti jadi wilayah padang pasir gersang sehabis sebelumnya memililiki kekayaan sumber air, populasi manusia dan juga haiwan.

para ilmuwan berkata bahawa temuan ini amat berarti buat mengenali hakikat kehidupan di gurun jazirah arab, dan juga gimana proses berevolusinya kehidupan manusia di situ dan pemicu migrasi manusia dan juga hubungannya dengan hawa dan juga perubahannya.

sebetulnya dalil ilmiah telah meyakinkan bahawa di dasar gurun pasir arab sebelumnya ditumbuhi oleh bermacam tumbuh - tumbuhan dengan sumber air yang ada disekitarnya. para ilmuwan pula mencuba buat memprediksikan masa depan daerah tersebut.

sebenar nya perihal ini telah di berita kan oleh rasulullah solallahu alaihi wassalam.. rasulullah sollallahu alaihi wasallam telah berikan peringatan tentang itu dulu dalam sabdanya:

(لا تقوم الساعة حتى تعود أرض العرب مروجاً وانهاراً [رواه مسلم

dari abu hurairah radhiallahu anhu bahawa rasulullah s. a. w sempat bersabda : “kiamat tidak hendak bermula sampai - sampai tanah arab sekali lagi hendak jadi padang rumput dan juga sungai. ” [diriwayatkan oleh muslim (nomor hadis : 157)

baginda rasulullah saw telah meyakinkan kebenaran hari kiamat dengan dalil ilmiyah yang hendak ditemui oleh para ilmuwan sehabis 4 belas abad biar jadi fakta atas kebenaran risalah yang dibawa nya…

dan juga terdapatkah temuan ini merupakan petanda kiamat terus menjadi kira - kira? wallahualam.

( sumber : https:// ceritakitasemua7. blogspot. com/2017/01/gempar-7-sebab-kenapa-hutan-bawah-tanah. html )